Onderwijs

De afdeling Educatie van de Bibliotheek Maassluis | Midden-Delfland werkt nauw samen met de kinderopvang, het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Wij ondersteunen het onderwijs met leesbevordering, schrijven, taalonderwijs, cultuureducatie, erfgoededucatie, mediawijsheid en informatievaardigheden. 

Kinderopvang

Basisonderwijs

Voor leesbevordering is de Bibliotheek een logische partner. Maar de Bibliotheek biedt meer! Bijvoorbeeld digitale geletterdheid en cultuureducatie.

Voortgezet onderwijs

Wij bieden ook ondersteuning aan het Voortgezet Onderwijs. Denk hierbij aan de mogelijkheden zoals advies bij lezen voor de lijst maar ook bij leesproblemen (dyslexie, adhd).


Abonnementen voor het onderwijs

Wij hebben 2 abonnementen voor het onderwijs:

  • Moederpas 1 per locatie • € 100 per jaar
  • Groepspas onbeperkt • € 17 per jaar

Aantal: 35 materialen per pas
Leentermijn: 6 weken 

Overschrijden leentermijn: € 0,30 per object/per dag

Een Groepspas kan alleen worden aangeschaft indien er Moederpas aanwezig is.
 

Voorwaarden

Met een groepspas beschikken leerkrachten over een eigen pas (op naam). Zij kunnen met of zonder de groep naar de Bibliotheek komen om materialen uit te zoeken.

Jullie zijn natuurlijk van harte welkom met jullie groep. Wij vinden het wel fijn als jullie dit van te voren even doorgeven.

Alle schoolpassen blijven altijd in de Bibliotheek. Je krijgt een inlog waarmee je je materialen online kunt inzien en verlengen.