Volwassenen

Boekentips van de redactie

 • Raffaella Romagnolo Antonio's oog

  Weeskind Antonio Casagrande, door een fotograaf als zijn assistent opgeleid, leert na zijn vertrek op eigen benen te staan en ontdekt zijn bijzondere eigenschap; als hij met zijn blinde oog door de camera kijkt, zie hij hoe de geportretteerde zal sterven.

  Gedrukt boek

 • Annette Bjergfeldt Een gegeven nijlpaard

  Esther groeit op in Denemarken in een excentrieke familie vol eigenzinnige en ambitieuze personen en beleeft bijzondere avonturen.

  Gedrukt boek

Arthur Japin | Martijn van der Linden Honden voor het leven

Voor het eerst vertelt Arthur Japin over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Grote thema’s als liefde, hoop, moed en vriendschap komen aan de orde. Herkenbaar voor groot en klein, troostend, aangrijpend en...

Bekijk dit luisterboek

Advies

Wil je weten wat de Bibliotheek je nog meer te bieden heeft? Wij zijn graag je gids, zodat jij je weg vindt naar betrouwbare informatie. Laat je verrassen en inspireren!

Aanwinsten

Toplijsten

Lees- of Luisteradvies

Digitale bronnen

Wetenschappelijke boeken lenen?

Via WorldCat Discovery leen je wetenschappelijke boeken en artikelen van Nederlandse universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen.

Aanvragen via Worldcat kosten €5,00.

Lees verder


Activiteiten

 • Haak- en breicafé

  Vind je het leuk om te haken, breien of ander handwerk te doen, samen met anderen dezelfde passie en interesse te delen?

  woensdag 24 april 2024, van 10:00 tot 12:00

  Vlaardingen Centrum - Medialounge

 • Haak- en breicafé

  Vind je het leuk om te haken, breien of ander handwerk te doen, samen met anderen dezelfde passie en interesse te delen?

  donderdag 25 april 2024, van 13:30 tot 15:30

  Vlaardingen Holy

 • Workshop: videobewerken voor beginners

  Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van videobewerking, inclusief het trimmen van clips, overgangen toevoegen en kleurcorrectie.

  donderdag 25 april 2024, van 14:00 tot 16:00

  Vlaardingen Centrum

 • Kunstlezing: Frans Hals – Credit Suisse Retrospective

  Een steelse glimlach, een hand die nonchalant op een heup rust, en soms een donderende lachuitbarsting… De portretschilderingen die Frans Hals vierhonderd jaren geleden al maakte, ademen nog steeds leven...

  donderdag 25 april 2024, van 19:30 tot 21:30

  Maassluis

 • Papiercafé Purple Lily Creations

  De Bibliotheek de Plataan en Purple Lily Creations starten dit voorjaar met het Papiercafé. Vind jij papier ook helemaal leuk en wil je graag andere papierliefhebbers ontmoeten? Kom naar het Papiercafé!

  vrijdag 26 april 2024, van 09:30 tot 11:30

  Maassluis

Agenda