Vacatures

Hier is altijd plek voor een goed idee! De Bibliotheek heeft zoveel meer te bieden dan boeken alleen.

— Barbara

Aanjager Basisvaardigheden

Als Aanjager Basisvaardigheden ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de Taalnetwerken binnen de gemeenten Vlaardingen en Maassluis door het benaderen van organisaties en deelnemers.

Je zorgt voor de toeleiding vanuit de verschillende taaltrajecten en maakt afspraken met de partners over de samenwerking binnen de Taalnetwerken.

 

Medewerker Basisvaardigheden en Persoonlijke ontwikkeling

Ben jij enthousiast, energiek, vindingrijk, creatief en flexibel en heb je aandacht en een luisterend oor voor onze cursisten?
Dan zoeken we jou!


In deze functie draag je bij aan de planning, organisatie en uitvoering van het activiteitenaanbod van de programmalijnen basisvaardigheden/ persoonlijke ontwikkeling, samen met de collega’s die ook voor de missielijn werken.

Taaldocent NT1

We zoeken per direct een Taaldocent NT1 voor onze vestiging in Vlaardingen.Ben jij enthousiast, energiek, vindingrijk, creatief en flexibel met aandacht en een luisterend oor voor onze cursisten?
Dan zoeken we jou!

Leesconsulent

De leesconsulent is de vertegenwoordiger van de bibliotheek binnen de basisschool.

De leesconsulent stimuleert en enthousiasmeert leerkrachten, leerlingen en ouders op het vlak van lezen en mediawijsheid.

Voorzitter Raad van Toezicht

Wij zoeken een voorzitter met affiniteit tot het werkveld, die kennis heeft van bestuurlijke processen en politieke sensitiviteit heeft
Gevoel voor vernieuwingsprocessen is een pré.

  • Vergaderfrequentie 5x per jaar
  • Aanstellingstermijn 4 jaar

Taalvrijwilliger Taalenthuis

Heb jij een passie voor taal en jongeren helpen? Dan is dit
jouw kans. Bij het Taalenthuis, het taalhuis voor jongeren, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die hun handen uit de mouwen willen steken. Iemand helpen om een taal te beheersen is tof. Word daarom vandaag nog Taalentmaatje bij het Taalenthuis.

Jongerenpanel Taalenthuis

Vind jij het leuk om met mensen van verschillende nationaliteiten en achtergronden te werken? Ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Dan zoeken we jou!

Standplaats: Vlaardingen

Leeftijd 15-24 jaar

Vrijwilliger bij de bieb

Als vrijwilliger bij de Bibliotheek speel je een grote rol. Zonder vrijwilligers kunnen wij niet de ondersteuning bieden waar nou juist zoveel vraag naar is.

We vinden het als Bibliotheek belangrijk dat alle mensen voldoende basisvaardigheden beheersen. Om makkelijker je weg te vinden in de samenleving, voor je gezondheid te zorgen, uit de schulden te blijven, kinderen op te voeden, een opleiding te doen, of om een baan of vrijwilligerswerk te vinden.

 

Wat krijg je van ons?

  • Je wordt onderdeel van een groot team van enthousiaste vrijwilligers en medewerkers.
  • Je krijgt een gratis bibliotheekabonnement.
  • Je kunt gratis gebruik maken van lesmaterialen.
  • Je krijgt een eenmalige basistraining.
  • Je krijgt regelmatig deskundigheidsbevordering aangeboden.
  • Je bepaalt meestal zelf op welk tijdstip je beschikbaar bent. Ook de avonden zijn mogelijk.
  • Plus per functie wat er verder nog relevant is.

 

Er is nog een hele wereld te ontdekken naast de bibliotheekboeken.

— Sylvia