Kinderboekenweekfeest: Bij mij thuis!

Zaterdag 7 oktober 2023, van 10:30 tot 14:00 | Vlaardingen Centrum

Kosten: gratis na aanmelden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Het grootste boekenfeest voor kinderen en (groot)ouders, dat wil je niet missen!

Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis.’
Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee en voel je thuis in de bieb!

Het feest start met een spetterend muzikaal optreden van Kinderkoor Villa Voice onder leiding van Roosje Sloter. Ze openen de Kinderboekenweek met met vrolijke liedjes over het thema en zingen natuurlijk het Kinderboekenweeklied van Kinderen voor Kinderen.

Daarna volg je een circuit van vier activiteiten en ontmoet je vier populaire kinderboekenschrijvers. Misschien hoor je ook wel hoe het is bij hen thuis. Heb je een boek van een of meer van deze schrijvers? Ze zetten er vast een coole handtekening in.

Marcel van Driel speelt graag spellen en houdt van robots en fantasy films. Heeft hij misschien een mega-bioscoop thuis of een VR-ruimte?

Misschien is het bij Michael Reefs thuis wel een jungle en heeft hij kasten vol vikinghelmen, bijzondere speren en oeroude landkaarten.

Woont Marlies nou in een dierentuin of op een onbewoond eiland? En schrijver Arend van Dam? Hij is ontdekkingsreiziger, heeft hij wel een thuis of is hij altijd onderweg?

Kom het allemaal te weten op het Kinderboekenweekfeest!

Marcel van Driel
Optreden voor kinderen vindt hij misschien nog wel leuker dan boeken schrijven. Hoe kinderen reageren als hij een spannend stuk voorleest en het beantwoorden van alle vragen. Marcel is iemand die gek wordt van alle verhalen in zijn hoofd. De enige manier om ze eruit te laten, is om ze op te schrijven. Kinderboeken schrijven vindt hij ook geweldig, want alle kinderen zijn gek! Gek op verhalen natuurlijk. Marcel is bekend van zijn serie Superhelden en schrijft nu de populaire serie GameHelden, want naast schrijven is hij ook gek op gamen.

Arend van Dam
Arend van Dam is geboren in Maassluis en is gek op boeken over ontdekkingsreizen en indianen. Reizen is zijn passie, want dan beleef je avonturen, ontmoet je verschillende mensen. Veel van zijn boeken spelen ook af in andere landen. Wil je weten hoe het bij de mensen thuis er aan toe gaat die wonen in Suriname, Canada, Japan, Tanzania, Turkije, Marokko en nog veel meer landen? Arend van Dam kan het je allemaal vertellen. Arend van Dam heeft wel meer dan 100 boeken geschreven. 

Marlies Slegers (8+)
Je zult maar in een dierentuin wonen. Of terechtkomen op een eiland, bij je oma, of op een onbewoond eiland aanspoelen. Het kan allemaal, in de boeken van Marlies Slegers. Marlies neemt de kinderen mee langs het thema van de Kinderboekenweek. Marlies heeft meer dan 45 boeken op haar naam staan voor kinderen van 6 tot 16 jaar.

Michael Reefs
Michael Reefs is een van de best gelezen Nederlandstalige fantasy-auteurs van dit moment. Met zijn avonturenreeks DE BIEB BENDE over magie en verbeelding, vriendschap en verraad, won hij de harten van vele kinderen. Ook met zijn nieuwe series: De tempeljagers, Marie Boe en Bram en het zoldermysterie zet hij weer spannende avonturen neer. Het is zijn missie om ‘juist in deze tijd kinderen aan het lezen te krijgen en hun verbeeldingen te prikkelen. Micheal is naast schrijver ook een all-round verhalenverteller, boekenclubleider en bezoekt hij scholen en dit jaar de Bibliotheek in Vlaardingen.

Locatie: Bibliotheek Vlaardingen Centrum
Tijd: 10.30 - 14.00 uur
Kosten: gratis
Aanmelden
: via onderstaande knop

Kaartverkoop