Kunstlezing: Vive l’Impressionisme!

Vrijdag 29 november 2024, van 19:30 tot 21:30 | Maassluis

Kosten: € 10,00

boek

Tweede kunstlezing najaar 2024 door kunstdocent Hoo-Man M.A. bij de Bibliotheek de Plataan in samenwerking met de Kunst en Cultuur Academie Maassluis: Vive l’Impressionisme!

Claude Monet zijn Impressionisme

In 2024 is het 150 jaar geleden dat Claude Monets “Impression soleil levant” de geboorte van het Impressionisme inluidde. Ter ere van dit jubileum is de tentoonstelling Vive l’Impressionnisme! te zien in het Van Gogh Museum met topstukken uit Nederlandse collecties. De mooiste Impressionistische schilderijen in Nederlands publiek en particulier bezit worden in het Van Gogh getoond. In Parijs bezocht kunstdocent Hoo-Man Chan ook de bijzondere expositie over het ontstaan en de ontwikkeling van het Impressionisme.

In zijn lezing presenteert Hoo-Man Chan waardevolle informatie uit deze tentoonstelling en expositie, geïllustreerd met beelden van essentiële kunstwerken.

De lezing is een samenwerking tussen de Kunst en Cultuur Academie Maassluis (www.kunstencultuuracademie.nl) en de Bibliotheek de Plataan Maassluis.

Informatie

wanneer: vrijdag 29 november 2024
tijd: 19:30 tot 21:30 uur
locatie: de Bibliotheek de Plataan, vestiging Maassluis
adres: Uiverlaan 18, Maassluis
kosten: € 10,00

Aanmelden

Meld je aan via de knop hieronder. Let op: je moet inloggen om een kaartje te kunnen kopen. Je kunt ook langskomen bij de balie in de bibliotheek.

Meld je direct aan

Meer zoals dit