Kunstlezing: Liberté! De Franse Romantiek en Ary Scheffer

Vrijdag 7 februari 2025, van 19:30 tot 21:30 | Maassluis

Kosten: € 10,00

boek

Vrijdagavond 7 februari vertelt de kunstdocent Hoo-Man M.A. over De Franse Romantiek. De groot opgezette tentoonstelling in Dordrecht “Liberté´ vormt de aanleiding voor zijn lezing.

De Romantiek

De Romantiek was een Europese culturele stroming in de eerste helft van de 19de eeuw. Europa had in deze tijd de blik sterk gericht op Frankrijk, het land van broederschap, gelijkheid en liberté. Het onderwerp vrijheid kwam in veel werken van Franse schilders voor: soms subtiel in beelden van lieftallig sentiment, somt juist heel uitgesproken in voorstellingen vol pathos en kracht.

In het Parijs van de Romantiek bevond zich ook de Nederlandse schilder Ary Scheffer, wiens klassiek geschilderde werken eveneens bejubeld werden en meermaals toegelaten op de prestigieuze “Salon de Paris”. Niet alleen in het Louvre hangen tegenwoordig nog steeds schilderijen van Scheffer, ook het Dordrechts Museum bezit veel werken van hem.

De lezing is een samenwerking tussen de Kunst en Cultuur Academie Maassluis (www.kunstencultuuracademie.nl) en de Bibliotheek de Plataan Maassluis.

Informatie

wanneer: vrijdag 7 februari 2025
tijd: 19:30 tot 21:30 uur
locatie: de Bibliotheek de Plataan, vestiging Maassluis
adres: Uiverlaan 18, Maassluis
kosten: € 10,00

Aanmelden

Meld je aan via de knop hieronder. Let op: je moet inloggen om een kaartje te kunnen kopen. Je kunt ook langskomen bij de balie in de bibliotheek.

Meld je direct aan

Meer zoals dit

 • vr 11 okt Kunstlezing: From Paris with love: Wassily Kandinsky

  De Bibliotheek de Plataan organiseert samen met de Kunst en Cultuur Academie Maassluis een nieuwe serie lezingen. De kunstdocent Hoo-Man Chan M.A. sluit met zijn onderwerpen aan bij grote (komende) tentoonstellingen...

  Van 19:30 tot 21:30

  Maassluis

 • vr 29 nov Kunstlezing: Vive l’Impressionisme!

  Tweede kunstlezing najaar 2024 door kunstdocent Hoo-Man M.A. bij de Bibliotheek de Plataan in samenwerking met de Kunst en Cultuur Academie Maassluis: Vive l’Impressionisme!

  Van 19:30 tot 21:30

  Maassluis

 • vr 04 apr Kunstlezing: De meester en zijn leerling

  In het kader van de bijzondere expositie in het prachtige Rembrandthuis te Amsterdam geeft kunstdocent Hoo-Man deze lezing over Rembrandt, zijn beste leerlingen en zijn artistieke invloeden in hun werken.

  Van 19:30 tot 21:30

  Maassluis