Kunstlezing: De meester en zijn leerling

Vrijdag 4 april 2025, van 19:30 tot 21:30 | Maassluis

Kosten: € 10,00

boek

In het kader van de bijzondere expositie in het prachtige Rembrandthuis te Amsterdam geeft kunstdocent Hoo-Man deze lezing over Rembrandt, zijn beste leerlingen en zijn artistieke invloeden in hun werken.

Rembrandt en zijn leerlingen

Al op 22-jarige leeftijd nam Rembrandt leerlingen aan, toen hij nog woonde en werkte in Leiden, nog voordat hij naar Amsterdam ging en zeer groots werd. Gerrit Dou was die allereerste leerling van Rembrandt. Als leermeester was Rembrandt een traditionele leraar. Hij leerde zijn leerlingen echter niet alleen schilderen volgens de beproefde regels van de kunst, hij onderwees hen ook aan de hand van regels die hij zelf inbracht. Na Gerrit Dou volgden nog veel leerlingen: meer dan vijftig, waaronder Govert Flinck, Carel Fabritius, Nicolaes Maes en Samuel van Hoogstraten. Van laatstgenoemde Rembrandt-leerling en topschilder is er vanaf februari in Amsterdam een grote tentoonstelling te bezichtigen.

De lezing is een samenwerking tussen de Kunst en Cultuur Academie Maassluis (www.kunstencultuuracademie.nl) en de Bibliotheek de Plataan Maassluis.

Informatie

wanneer: vrijdag 4 april 2025
tijd: 19:30 tot 21:30 uur
locatie: de Bibliotheek de Plataan, vestiging Maassluis
adres: Uiverlaan 18, Maassluis
kosten: € 10,00

Aanmelden

Meld je aan via de knop hieronder. Let op: je moet inloggen om een kaartje te kunnen kopen. Je kunt ook langskomen bij de balie in de bibliotheek.

Meld je direct aan

Meer zoals dit