Kunstlezing: From Paris with love: Wassily Kandinsky

Vrijdag 11 oktober 2024, van 19:30 tot 21:30 | Maassluis

Kosten: € 10,00

boek

De Bibliotheek de Plataan organiseert samen met de Kunst en Cultuur Academie Maassluis een nieuwe serie lezingen. De kunstdocent Hoo-Man Chan M.A. sluit met zijn onderwerpen aan bij grote (komende) tentoonstellingen in Amsterdam en Dordrecht.

Wassily Kandinsky

Van het vermaarde Parijse Centre Pompidou zijn meer dan 60 kunstwerken te gast op de huidige grote tentoonstelling in het de voormalige Hermitage Amsterdam, het H’Art Museum. Tot medio november staat de wereldberoemde schilder Wassily Kandinsky in de spotlights. De expositie toont een groot en gevarieerd overzicht uit het artistieke leven van de kunstenaar die een van de pioniers was van de abstracte kunst.

Kandinsky was geboren in het Tsaristische Rusland, maar werd Duits staatsburger en succesvol kunstdocent aan het Bauhaus in Weimar; vluchtend voor het opkomende fascisme kwam hij terecht in Frankrijk waar hij, inmiddels Frans staatsburger geworden, uiteindelijk overleed. Met zoveel grote gebeurtenissen in zijn leven en zijn artistieke intelligentie komt Kandinsky dan ook tot een fiere kunstzinnige ontwikkeling die hij weet te uiten in een veelzijdigheid aan schilderijen die zowel kleurrijk en zintuiglijk zijn als filosofisch.

In deze lezing zal kunstdocent Hoo-Man Chan M.A. werken uit Kandinsky’s gehele artistieke oeuvre tonen en van verhelderende toelichting voorzien: van zijn vroege figuratieve werk dat bijna Impressionistisch is, tot zijn kenmerkende abstracte werken, om uit te monden bij doeken met organische, hybride schildervormen.

De lezing is een samenwerking tussen de Kunst en Cultuur Academie Maassluis (www.kunstencultuuracademie.nl) en de Bibliotheek de Plataan Maassluis.

Informatie

wanneer: vrijdag 11 oktober 2024
tijd: 19:30 tot 21:30 uur
locatie: de Bibliotheek de Plataan, vestiging Maassluis
adres: Uiverlaan 18, Maassluis
kosten: € 10,00

Aanmelden

Meld je aan via de knop hieronder. Let op: je moet inloggen om een kaartje te kunnen kopen. Je kunt ook langskomen bij de balie in de bibliotheek.

Meld je direct aan

Meer zoals dit