Schrijfworkshop met bestseller auteur Jeroen Windmeijer

Vrijdag 16 juni 2023, van 19:30 tot 22:00 | Maassluis

Kosten: € 4,50 | Aanmelden verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

boek

Een unieke kans om schrijfervaring op te doen bij de bestseller auteur Jeroen Windmeijer!

Een schrijfworkshop in het kader van de Week van de Cultuur.

”Wat je sowieso uit je systeem moet verbannen is dat je geïnspireerd moet zijn om te kunnen schrijven. Inspiratie wordt echt zwaar overschat. Je moet gewoon gaan zitten en schrijven. Er komt áltijd wel iets. Ik geef ook schrijfcursussen en dan geef ik veel kleine opdrachten. Ik heb echt nog nóóit meegemaakt dat iemand na tien minuten zei: ‘ik heb niks, want ik kon niks verzinnen’. Mensen zien dan juist dat je áltijd wel iets kunt verzinnen, als je er maar voor zit. In de allereerste plaats doe je het omdat je het gewoon léuk vindt om te schrijven. Natuurlijk wil je ook worden gelezen, maar dat komt pas daarna – als het goed is. Anders hou je het ook niet vol. Het schrijven van een eerste versie is echt heel leuk, je kunt alle kanten op. Maar dan komt het redigeren, het herschrijven, het moeten weggooien van tekst om het verhaal vlotter te maken…. Totdat je het verhaal bijna niet meer kunt zíen, zó vaak heb je het gelezen. Ook dán moet je gaan zitten en schrijven.”

Kortom, iemand met de juiste inzet om je aan te moedigen en verder op weg te helpen met je schrijfhobby. Jeroen pakt zijn workshops serieus aan, het aantal deelnemers is dan ook beperkt. Maar heb je een plekje, dan heb je ook wat!

Jeroen Windmeijer, beter bekend als de Dan Brown van de Lage Landen, schrijft kort en bondig over geschiedenis en spanning ineen. Van zijn thrillerboeken zijn wereldwijd duizenden exemplaren verkocht. Hij wil niet alleen een spannend verhaal vertellen dat mensen vermaakt, maar hij wil dat ze er ook iets van kunnen opsteken. “Iets hoeft ook helemaal niet waargebeurd te zijn om wáár te zijn. Maar blijkbaar heb je dan iets in het verhaal herkend dat je aansprak, dat jou iets waardevols vertelde over het leven.“

Deze schrijfworkshop is een activiteit van de Bibliotheek de Plataan binnen de Week van de Cultuur.

Datum: Vrijdag 16 juni
Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur
Kosten: € 4,50

Kaartjes kan je reserveren via onderstaande knop.

Deze schrijfworkshop is alleen voor inwoners van Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen. Minimumleeftijd is 16 jaar.

Kaartverkoop