COLLEGEREEKS: Onder tsaren en communisten: een geschiedenis van Rusland

Dinsdag 30 mei 2023, van 19:00 tot 20:30 | Vlaardingen • Holy

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

boek

De Bibliotheek de Plataan organiseert in samenwerking met Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan drie colleges over de geschiedenis van Rusland.

Het college wordt gegeven door Wouter van der Hoff. Hij is 20 jaar oud en komt uit Vlaardingen. Wouter is tweedejaars Geschiedenisstudent aan de Universiteit Leiden. Het onderwerp heeft hij gekozen, omdat het heel nauw aansluit bij de actualiteit. Graag wil hij zijn enthousiasme voor zijn vakgebied delen met anderen. Hij zal het thema op een laagdrempelige manier benaderen, waardoor het onderwerp goed te volgen is en het college voor elke deelnemer interessant is.

Rusland is anders en toch nabij. De Russische geschiedenis confronteert ons in het Westen met bijzondere fenomenen die tot op de dag van vandaag hun uitwerking nog niet hebben verloren. Hoe komt het dat Rusland zo anders is dan de rest van Europa? En hoe heeft Rusland zo’n autoritair karakter gekregen? In deze collegereeks zullen wij in de Russische geschiedenis kijken naar hoe deze ontwikkelingen tot bloei zijn gekomen, en hoe wij daar in onze huidige eeuw nog steeds mee omgaan.

Colleges:
1.    Rusland vóór de tsaren: Rusland onder Roekikieden
2.    Rusland van tsaren en keizers: Rusland onder de Romanovs
3.    Rusland en de Sovjetrevolutie: Rusland onder de communisten

Data: dinsdagavond 30 mei, 6 juni en 13 juni
Tijd: 19.00-20.30 uur
Locatie: Vlaardingen Holy, Koninginnelaan 773
Kosten: gratis

Aanmelden

-  aan de balie
-  per mail: vlaardingen@debibliotheekdeplataan.nl of
-  telefonisch via 085-0436741 (optie 3)