Zomeractie VoorleesExpress en De Diamant

Gepubliceerd op: 2 september 2021 13:16

Kinderen genieten van de theatervoorstellingen André het astronautje en Raad eens hoeveel ik van je hou.

Op de laatste dag van de zomervakantie was er een superleuke activiteit voor kinderen van de VoorleesExpress en kinderen van taalschool De Diamant. Zij mochten naar de theatervoorstellingen ‘André het astronautje’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ in Theater Koningshof samen met één van hun ouders en hun voorlezer.

De kinderen werden thuis of op school voorbereid op de gekozen voorstelling door middel van het voorlezen van de boeken waarop de voorstellingen waren gebaseerd. Een promotiefilmpje van de voorstellingen en een reminder in de laatste week van de vakantie maakten het verhaal compleet.
Veel gezinnen hebben genoten van een theatervoorstelling, waarbij sommige ouders vertelden dat ze harder hadden gelachen dan hun kinderen. De aansluitende workshops Planeten in de Bibliotheek dezelfde middag werden ook druk bezocht.

De organisatie was in handen van de Bibliotheek de Plataan in samenwerking met taalschool De Diamant, Theater Koningshof, Kite-educatie en de vrijwilligers van de VoorleesExpress. De VoorleesExpress is een project waarbij er een half jaar thuis wordt voorgelezen bij kinderen met een (dreigende) taalachterstand.
De activiteit was mogelijk dankzij de vakantieactie van Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.