Schrijven met Hanneke Hendrix

De Bibliotheek de Plataan organiseert tijdens de Week van de Cultuur een online schrijfworkshop samen met auteur Hanneke Hendrix en een schrijfwedstrijd!


Online schrijfworkshop door Hanneke Hendrix

Hanneke Hendrix, schrijfster, columnist, podcast-en hoorspelmaker, geeft deze workshop voor inwoners uit Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen. Hanneke is de schrijfster van o.a. het boek Aswoensdag. Zij is ook iemand die zich toelegt op het schrijven van scenario’s en dat is waar het in haar workshop over zal gaan.

Deze tweedelige schrijfworkshop start vrijdag 11 juni om 20.00 uur. Vervolgens kun je je vragen aan Hanneke Hendrix insturen voor maandag 14 juni 10.00 uur. Op vrijdag 18 juni om 20.00 uur is het tweede deel van de workshop waarbij Hanneke in zal gaan op jullie vragen.

Woon je in Maassluis, Midden-Delfland of Vlaardingen en heb je altijd al eens wat meer met je schrijfkunsten willen doen? Meld je dan snel aan want het aantal plaatsen is beperkt.

Deelname is gratis, minimum leeftijd 16 jaar.
Locatie: online

Aanmelden online workshop

Wat heeft Hanneke Henrdix allemaal geschreven?

 • Aswoensdag

  Hanneke Hendrix

  Een jonge vrouw verzorgt haar zieke moeder met wie ze jaren geen contact heeft gehad.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Aswoensdag

 • De dyslectische-hartenclub

  Hanneke Hendrix

  Drie vrouwen vluchten uit hun gezamenlijke ziekenhuiskamer. Zijn hun brandwonden de enige overeenkomst of is er meer?

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De dyslectische-hartenclub

 • De verjaardagen

  Hanneke Hendrix

  Een jongen en een meisje, getekend door hun afkomst en problemen, vinden steun bij elkaar, wat in het dorp waar zij wonen niet wordt getolereerd.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De verjaardagen

Meer titels

Voorwaarden Schrijfwedstrijd

Lees voor je begint eerst de voorwaarden door.
 

Schrijfwedstrijd

Schrijf je graag? Of heb je wel eens overwogen te gaan schrijven en woon in je Vlaardingen, Maassluis of Midden-Delfland? Dan is dit je kans!

De Bibliotheek de Plataan organiseert tijdens de Week van de Cultuur, 12 t/m 19 juni, een schrijfwedstrijd. 

Bij de opdracht van de wedstrijd sluiten we met onze versie daarvan aan bij het motto van de Week van de Cultuur: “Ik schrijf, en jij?".

Schrijf met de titel “Ik schrijf, en jij?" een verhaal van en minimaal 800 woorden en maximaal 1500 woorden, en lever dit voor 5 juni a.s. in. Lees ook de voorwaarden.

Je kan je verhaal onder vermelding van: ‘Schrijfwedstrijd’  insturen naar Carien van der Waal: cvanderwaal@debibliotheekdeplataan.nl of per post naar de Bibliotheek Maassluis, t.a.v. Carien van der Waal, Uiverlaan 18, 3145 XN Maassluis.

Naast de eer en een beker zijn er ook nog mooie prijzen te winnen. 1e prijs: Comfort bibliotheekabonnement + boekenbon t.w.v.  €50.00, 2e prijs: Basis bibliotheekabonnement + boekenbon t.w.v. €30.00 en 3e prijs: Basis bibliotheekabonnement. De prijsuitreiking zal, in overstemming met de coronamaatregelen, tijdens de Week van de Cultuur plaatsvinden.

Hanneke Hendrix Aswoensdag

Marit is bezig met een laatste ivf-poging, wanneer ze terugkeert naar haar Limburgse geboortedorp. Ze gaat voor haar moeder met alzheimer zorgen, maar ziet op tegen de confrontatie met de kille vrouw die getekend is door een rampzalige gebeurtenis uit...

Bekijk dit luisterboek