Corona en de Bibliotheek

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn boeken inleveren als jullie gesloten zijn?

Onze inleverbrievenbussen in Maassluis, Den Hoorn en Schipluiden zijn geopend. Hier kun je je materialen buiten openingstijd inleveren.

De vestigingen in Vlaardingen beschikken helaas niet over een inleverbox.

Inloggen bij Mijn Bibliotheek lukt niet, wat nu?

Stuur een mail naar: info@debibliotheekdeplataan.nl met je:

  • mailadres (wat aan de pas gekoppeld moet worden)
  • pasnummerpostcode en huisnummer.

Het inloggen bij de Online Bibliotheek lukt niet.

Als wij je niet meer verder kunnen helpen kan je je vragen over o.a. het inloggen stellen aan de klantenservice van de Online Bibliotheek.

Kan ik mijn e-books inleveren of mag ik er meer lenen?

De Online Bibliotheek is van de Koninklijke Bibliotheek (KB).
Op dit moment is de KB achter de schermen druk aan het verkennen welke extra's ze kunnen aanbieden aan de gebruikers van de Online Bibliotheek.

Het is op dit moment niet mogelijk om e-books eerder dan de geldende leentermijn van 3 weken van je boekenplank te verwijderen. De Online Bibliotheek heeft hierover in het verleden afspraken gemaakt met de uitgevers. Om e-books aan de collectie toe te kunnen voegen heeft de Online Bibliotheek een specifiek bestand nodig. Dit kan uitsluitend geleverd worden door de uitgever en hier bestaat momenteel (nog) geen leveringsplicht voor.
Hierdoor dienen we voor elke titel afzonderlijk afspraken te maken met de uitgevers. De leentermijn van 3 weken is hier een voorbeeld van.

De constructie van de website is op basis van deze afspraken opgebouwd en kan hierdoor niet zomaar aangepast worden.

Wij hopen op je begrip. Binnenkort gaat de ThuisBieb (app) open, hier kan je dan ook gebruik van maken. Zodra deze open is informeren wij jullie daar per mail (en op de website) over.

Kan ik online lid worden?

Ja natuurlijk! Je kunt gewoon lid worden en wij sturen de pas naar je op. Op deze manier kan je meteen gebruik maken van de Online Bibliotheek voor e-books en luisterboeken.