Schrijfpakket Amnesty International

Neem een schrijfpakket mee naar huis. Schrijf een brief. Verander een leven.

datum: vanaf zaterdag 10 december
Locatie: Vlaardingen Centrum

Elk jaar organiseert Amnesty International rond 10 december, de dag van de mensenrechten, een grote internationale schrijfactie. Miljoenen brieven worden geschreven en….die hebben effect! Mensen worden vrijgelaten, ervaren steun uit de hele wereld!


‘Gedurende de bijna 3 jaar die ik in de gevangenis doorbracht, voelde ik dat ik elke dag een deel van mijn ziel verloor, en de hoop op terugkeer naar het leven, naar de vrijheid. Het enige dat mijn dagen verlichtte en me hoop gaf, was het nieuws dat ik ontving dat mensen nog steeds aan mij dachten en opriepen om mij vrij te laten.’ Dat schreef Ibrahim Ezz el-Din uit Egypte.


Dit jaar schrijven we voor mensen uit Kameroen, Cuba, Hongkong, Rusland, Zimbabwe, Bangladesh, Iran, Marokko, Paraquay en Frankrijk. Op de foto zie je enkele van de mensen voor wie geschreven wordt.


In de Bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100 liggen schrijfpakketten die je mee naar huis kunt nemen. In het pakket vind je alle informatie: voorbeeldbrieven, papier e.d. Wellicht vindt je tijd om een of meerdere brieven (over) te schrijven. Juist de handgeschreven brieven hebben vaak effect.
Je kunt de brieven voor de kerstdagen weer inleveren bij de bibliotheek.


Doe je mee?
Namens Amnesty International hartelijk dank!