Maakplaats: Minecraft: Middeleeuws kasteel

29 juni 2022, van 14:30 tot 17:00 | Den Hoorn

Kosten: Gratis • aanmelden is verplicht • 9-14jr

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Speel jij graag met Minecraft? En wil je een eigen kasteel bouwen? Geef je dan op voor onze Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’ bij ons in de bibliotheek.

Kom jij ook bouwen?

Bibliotheek de Plataan organiseert voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar de Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’. Je bouwt in duo’s op een laptop of iPad een echt kasteel uit de Middeleeuwen. Gebruik je fantasie en je kunt het zo groot en machtig maken als je zelf wilt! Na afloop kun je elkaar en je (groot)ouders jouw mooie bouwwerk laten zien.

Aan de hand van onder andere Slot Loevestein leer je alles over de bouw van middeleeuwse kastelen. Bijvoorbeeld dat muren wel 2,5 meter dik waren en dat de grootste toren een Donjon heette. En dat de Donjon het laatste deel van het kasteel was waar je je kon verdedigen. Je bent zelf de architect van haar eigen kasteel. Zien we je in de bibliotheek?

Let op: De workshops zijn alleen bedoeld voor kinderen die al eens eerder Minecraft gespeeld hebben. De workshop heeft een maximum van 16 deelnemers, dus geef je snel op!

I.s.m. ProBiblio

Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande knop!