Jihad van Liefde

12 maart 2020, van 20:15 tot 22:15 | Theater Koningshof

Kosten: € 18/ € 13: €5 korting met code: BIBLIOTHEEK

Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt.

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling verzorgen Amnesty International en de Meervaart een nagesprek. Onder leiding van een gespreksleider gaat u een dialoog aan over de onderwerpen uit de voorstelling.

Ledenactie: Ontvang € 5 korting! Normaal € 18 nu €13 per ticket.
Gebruik de code: BIBLIOTHEEK bij het het bestellen.


Reserveer hier het boek of download het e-book

Een jihad van liefde

Mohamed el Bachiri; David Van Reybrouck

Overdenkingen in proza en poëzie van een Belgisch-Marokkaanse man die zijn echtgenote verloor bij de aanslag in Brussel in maart 2016.

Bekijk dit boek