Lezing: Reis mee naar Senegambia & Madagaskar

1 juli 2021, van 20:00 tot 22:00 | Vlaardingen • Centrum

Kosten: € 2,50 leden / € 5 niet-leden

boek

Ada Rosman-Kleinjan, auteur van reisboeken reist samen met Jan Rosman de hele wereld over. Al op jonge leeftijd wist Ada Rosman-Kleinjan dat de wereld groter en mooier was dan het kleine dorp in Overijssel waar ze is geboren. De eerste verre reis naar Australië zou de aanzet zijn tot vele grote reizen door alle delen van de wereld.

Het boek De baobabs van Morondava is het persoonlijk verslag van een rondreis over het Afrikaanse eiland Madagaskar. De flora en fauna zijn uniek. Zes van de acht soorten van de baobab (apenbroodboom) komen alleen op Madagaskar voor evenals de lemuren (halfapen).

Senegambia: Gambia en Senegal, twee landen die als goede buren samenleven. Twee landen die onder de naam Senegambia door het leven gaan. Ada en haar echtgenoot reisden af naar dit deel in West-Afrika. Het boek De muren van Kubuneh gaat over deze reis.

Tijdens de lezing vertellen Jan en Ada Rosman hun reisverhaal aan de hand van prachtige foto’s op groot scherm. Hun reisboeken zijn te koop op deze avond.

Kosten:
€ 2,50 voor bibliotheekleden & vrijwilligers met vrijwilligerspas
€ 5,00 voor niet-leden.

Locatie: Bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100.

Let op:
Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande button.