Lezing: Kom Atir, kom

11 september 2021, van 16:30 tot 17:30 | Maassluis

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

boek

‘Kom Atir kom’ is een geschiedenis uit 1827 over de legendarische voetreis van Marseille naar Parijs om de giraf Zarafa - een geschenk van de pasja van Egypte - naar de Franse koning te begeleiden.

Schrijfster Agnita de Ranitz geeft zaterdag 11 september in de Bibliotheek Maassluis de lezing ‘Kom Atir, Kom’.

De Franse zoöloog Etienne Geoffroy Saint-Hilaire stippelde de voettocht van Marseille naar Parijs uit. Samen met de jonge dierenverzorger Atir begon hij aan de reis van 880 km aan, die uiteindelijk 42 dagen zou duren.

Van heinde en verre kwamen mensen kijken naar dit bonte gezelschap van dieren en begeleiders om het 'vriendelijke monster' uit Afrika te bewonderen.

Twee werelden kwamen samen, Afrika en Europa, arm en rijk, mens en dier. Een bijzonder historisch reisverslag met deze uitersten als basis. Een fascinerend verhaal, wonderlijk, grappig, treurig, aandoenlijk en soms ontroerend.

Vanaf 16.00 uur inloop, de lezing begint om 16.30 uur met aansluitend signeren van haar nieuwste boek ‘In de voetsporen van Zarafa’.

Toegang: gratis - kaartjes te reserveren via de onderstaande button of telefonisch: 085 043 67 41 (optie 1).

Deze lezing wordt georganiseerd door Bibliotheek de Plataan in samenwerking met Boekhandel Het Keizerrijk en Uitgeverij de Brouwerij.