Collegereeks voor senioren: Muziek & het brein

20 januari 2022, van 15:00 tot 16:00 | Vlaardingen • Centrum

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

boek

Ga mee op een muzikale reis door het brein met student May De bibliotheek de Plataan organiseert in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan vier colleges over muziek & het brein. De één houdt van The Beatles, de ander meer van Bach. Muziek heeft voor iedereen een betekenis: het kan helpen in goede of mindere tijden. Muziek laat dansen en zingen, het emotioneert en verbindt. Maar hoe komt het dat deze geluiden ons brein zo fascineren?

Het is misschien een bekend fenomeen: de oorwurm. Een liedje dat de hele dag in je hoofd blijft zitten. Waar komt dit vandaan? Waarom blijft dat liedje in je hoofd zitten? Is er een manier om die oorwurm er weer uit te krijgen? Herinner je je dat ene leuke nummer op je eerste vakantie, of die ene keer dat je het eerste singletje op de platenspeler draaide? Muziek kan je terug in de tijd brengen, maar hoe werkt dat?

Muziek kan ons beïnvloeden op hoe wij ons gedragen, vaak onderbewust. Zo beïnvloedt het bijvoorbeeld ons koopgedrag. Op allerlei verschillende plekken en momenten wordt muziek ingezet om gedragingen te stimuleren of juist te ontmoedigen.

De student benadert het thema op een laagdrempelige manier, waardoor het onderwerp goed te volgen is en het college voor elke deelnemer interessant is.

Kosten: gratis
Data: Donderdag 20, 27 januari, 3 en 10 februari 2022
Tijd: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Bibliotheek Vlaardingen Centrum, Waalstraat 100.

Lijkt deze collegereeks jou interessant? Meld je dan aan via cdrescher@debibliotheekdeplataan.nl of in de Bibliotheek.