Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Jan Konst De wintertuin

  Geschiedenis van vier generaties van een Duitse familie tussen 1880 en 2010, gebaseerd op foto's, documenten en oral history.

  Gedrukt boek

 • Jan van der Putten Fabels over China

  Analyse van de huidige politieke en economische positie van China, met een kritische analyse van westerse meningen over deze ambitieuze wereldmacht.

  Gedrukt boek

 • Suze Zijlstra De voormoeders

  Een Nederlands-Indische familiegeschiedenis verteld aan de hand van de levens van de Euraziatische voormoeders van de schrijfster.

  Gedrukt boek

 • Bill Browder Achtervolgd door de staatsmaffia

  Waargebeurd verhaal over de moord op de Russische advocaat Sergej Magnitski en onderzoek naar corruptie in de financiële wereld met Rusland en Vladimir Poetin als middelpunt.

  Gedrukt boek

 • Toni Boumans 'Je mag wel bang zijn, maar niet laf'

  Geschiedenis van een familie uit het noorden van Nederland, waarvan leden een succesvolle carrière opbouwden als couturier en uitgever, en tijdens de Tweede Wereldoorlog actief waren in het verzet.

  Gedrukt boek

 • Roelof van Gelder Dichter in de jungle

  Biografie van de Schot John Gabriel Stedman (1744-1797), met veel aandacht voor de vier jaar die hij in Nederlandse dienst in Suriname verbleef en waarover hij een uitgebreid verslag schreef.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Lea Ypi Vrij

Zeer boeiende autobiografie van de Albanese hoogleraar over volwassen worden in het communistische Albanië dat na de val van de Berlijnse muur failliet gaat. Lea Ypi onderzoekt aan de hand van haar eigen familiegeschiedenis wat vrijheid betekent.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten


Luisterboeken