Taalhuis in Coronatijden

Contact houden met je Taalmaatje

De Bibliotheek en het Taalhuis zijn dicht, maar de taallessen en taalcafé’s gaan gewoon door. Niet in de Bibliotheek maar via online lessen. Ook al onze taalmaatjes kunnen digitaal aan het werk.

Taalcafé’s

Wil je meedoen aan onze online Taalcafé’s? Gewoon even je Nederlands oefenen met een aantal mensen? Dat kan!

Stuur dan een Whatsapp met je: naam + achternaam + dag dat je mee wilt doen naar:
Vlaardingen     T06-303 346 36
Den Hoorn       T06-306 932 56

De Taalcafé’s vinden plaats op:

Vlaardingen
Maandag t/m vrijdag:     09.30 uur
Vrijdagavond:                18.30 uur
Woensdagavond:          19.30 uur (schrijfcafé)

Den Hoorn
Donderdagavond:         19.30 uur

Online Taalhuis - de keuken

Taallessen

In Vlaardingen en in Maassluis zitten meer dan 100 mensen op Taalles. Onze docenten geven via Skype, ZOOM of Teams groepslessen op de vaste momenten.

In groepsverband wordt een onderwerp besproken waarna men aan de slag kan met huiswerk. Ook is er 1 op 1 begeleiding voor de mensen die daar behoefte aan hebben.

Ons motto: Stilstaan is achteruitgaan en wat in het basisonderwijs mogelijk is, kan ook in het taalonderwijs voor volwassenen.

Taalmaatjes als Kletsmaatjes

Het zijn pittige tijden. Veel mensen zitten verplicht thuis. Wil je toch wat doen en wil je iets betekenen voor andere mensen? Wordt dan online kletsmaatje. Je helpt mensen om met de Nederlandse taal te oefenen.

Dagelijks, tweewekelijks of zo vaak als ze zelf willen hebben maatjes en nieuwkomers contact met elkaar via online tools, zoals Skype, Zoom, of Google Hangouts. Samen oefenen ze Nederlandse taal en delen ze wat hen bezighoudt. Dat is niet alleen goed voor hun taalontwikkeling maar gaat ook eenzaamheid tegen.