Cursussen ✩✩

Niveau ✩✩

DigiSterker - werken met de elektronische overheid

De overheid doet steeds meer zaken via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, het doen van belastingaangifte of het doorgeven van een verhuizing.

Tijdens de cursus wordt onder andere geoefend met het aanvragen van een DigiD of een toeslag, het werken met MijnOverheid, Regelhulp en met de website van de gemeente Maassluis en de gemeente Midden-Delfland. U bent bekend met internet en e-mail. Voor wie nog geen DigiD heeft, vraagt deze aan tijdens de cursus.

Cursusduur: 4x 2 uur
Gratis (borg €20)
Niveau: ✩✩
 

E-mailen met Gmail

U heeft nog geen e-mailadres of wil graag emailen met Gmail. In deze cursus maakt u zelf een Gmail-account aan en gaat er mee aan de slag.

Cursusduur: 2x 2 uur
Gratis (borg € 20)
Niveau: ✩✩
 

Zoeken en vinden van informatie op internet

Gaat u op reis? Wilt u iets weten over bijvoorbeeld opvoeding of een product? Dan kunt u zich prima oriënteren op de bestemming of het onderwerp door eerst thuis of in de Bibliotheek informatie te zoeken op het internet. Maar hoe pak je dat aan?

In deze cursus leert u de zogenaamde informatievaardigheden die nodig zijn voor het gericht zoeken, selecteren van bronnen, verwerken en (veilig) gebruiken van relevante informatie.

Cursusduur: 2x 2uur
Gratis (borg € 20)
Niveau: ✩✩
 

Veilig internetten

Iets opzoeken, downloaden of bestellen via internet gaat vaak erg makkelijk. Maar hoe weet u of de site die u bezoekt veilig is? En is de webshop wel betrouwbaar? Hoe zit het met spam en phishing?

Deze cursus leert u meer over wat u kunt doen om veilig te internetten. U heeft al kennis van het gebruik van de computer, internet en emailen.

Cursusduur: 2x 2uur
Gratis (borg € 20)
Niveau: ✩✩
 

Tekstverwerken

U wil een tekst schrijven met de computer en leren hoe u de tekst mooier kunt maken.

U gaat aan de slag met Google Docs, maar ook Word komt aan bod.

Cursusduur: 2x 2uur
Gratis (borg € 20)
Niveau: ✩✩

Meer informatie?

Iedereen die zich aanmeldt voor een cursus zal uitgenodigd worden voor een intake.

Samen met een van onze collega’s wordt gekeken of de cursus waarvoor u zich heeft aangemeld geschikt voor u is of dat u misschien beter eerst een ander onderdeel van ons aanbod kunt volgen.

Duur: ca. 30 minuten
Gratis
 

Een stapje terug

Zijn de bovenstaande cursussen nog iets te moeilijk? Kijk dan bij ons aanbod van niveau ✩.

Cursusaanbod niveau ✩

Ondersteunende spreekuren

Naast deze cursussen kunt u ook bij ons terecht voor speciale spreekuren: MediaBar, TabletCafé, Belastingzaken en Loopbaantafels.

Aanbod spreekuren ✩✩